Látogatás a-"TÖRÖK"méhészetbe

Méhészetünk családi vállalkozás, amely több mint 40 éves múltra tekint vissza. Termekeink változatos méhlegelőkről származó többféle méz, lépesméz, viasz, virágpor, propolisz és mézből készült bor. A minőségi termelésre a múltban és a jelenben egyaránt nagy hangsúlyt fektetünk.

-méhészlátogatás
-termékbemutató
-pergetésben való részvétel
-kaptármúzeum

Vinum Lodi

A Jóisten akaratából, az ősi hagyományokat ápolván, a Lódi családok szőlészetét továbbvive, telepítettünk 1997-ben új ültetvényt a Telecskai dombok utolsó nyulványain, Bácsfeketehegy határában. Azóta érleli a finom szőlőfürtöket, amelyek fajtájuk szerint a következők: olasz rizling, zsupljanka, rajnai rizling, kékfrankos és Cabernet sauvignon. 2005-ben telepítettünk még melléjük fehér sauvignont is. Legfontosabb célkitűzésünk a jó borok hirnevének visszaszerzése és hogy a borfogyasztás része legyen mindennapos, egeszséges táplálkozásunknak, amelyet csak önökkel együtt érhetünk el...

-pincelátogatás,
-borkóstoló
www.vinumlodi.co.rs

Horkai meggyeslátogatás

Az első meggyfákat még a 60-as évek elején nagyapám ültette a szőlő közé. Ekkoriban ezt a korán érő nagy szemű édes meggyet jól lehetett értékesíteni a környező piacokon. Ültetvényt a 60-as évek végen telepített. Nagyapámnak 600 meggyfája volt. A 70-es években a meggytermesztés válságba jutott és a feketicsiek többsége kipusztította az ültetvényét. A mi családunk kitartott a meggytermesztés mellett. Napjainkban, a családban 400 meggyfánk van, ebből 200 fa a termő. A meggy szeretete apáról fiúra száll, csakúgy, mint a pálinkafőzés tudománya.

-meggyeslátogatás
-meggyszüreten való részvétel
-pálinkafőzés

www.horkai.co.rs

Kátai Tanya

A Kátai Tanya egy kis oázis Vajdaság szívében, ahol a gyönyörű természeti adottságok mellett betekintést kaphatnak az ide látogatók a helyi emberek életmódjába,a falusi szokásokba, és ahol megízlelhetik a hagyományos házias éteket, italokat, és megismerhetik a szíves falusi vendéglátás élményét is. A tanya épületei, a Tájház és a Pékmúzeum a hagyományos alföldi építészet értékeit dícsérik és ezek a hangulatos, fehérfalú hűs épületek amellett, hogy tökéletesen illeszkednek a tájba, ideális helyet biztosítanak a régi, hagyományos népi foglalkozások felelevenítésére és a hagyományok ápolására.

www.kataitanya.co.rs

___________________________________________________________________________________________

Elérhetőségek:

Pipacs - Panzió
M.Tita 62. Feketics,
Serbia-Vojvodina

tel.: +381-24-738-028
Fax: +381-24-739-028
E-mail: pipacs@stcable.net